#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Inovativní řešení managementu exsudátu pomocí hydropolymerového krytí Zetuvit Plus Silicone Border se superabsorpčním polymerem

23. 10. 2023

Exsudát a jeho množství hraje zásadní roli v hojení akutních i chronických ran. Hydropolymerové krytí se superabsorpčním polymerem (SAP) a silikonovou vrstvou Zetuvit Plus Silicone Border nabízí unikátní absorpční a retenční vlastnosti a podporuje tak optimální průběh hojení.

Význam péče o exsudát

Správný management exsudátu je základním předpokladem úspěšného hojení ran a ochrany okolní kůže před macerací či infekcí. Nadměrné množství exsudátu a jeho nesprávné složení zpomaluje hojení, může zvětšovat ránu a být zdrojem nežádoucího zápachu. Při nevhodně zvoleném krytí se rovněž zvyšuje riziko protečení exsudátu, což je pro pacienty nepříjemné a stresující.

Specifická struktura zlepšuje účinnost a zajišťuje správnou vlhkost

Pěnové krytí se silikonovou vrstvou, jež se pro rány s exsudací běžně používá, nemá vždy potřebnou absorpční a retenční kapacitu. Právě tyto vlastnosti nabízí krytí Zetuvit Plus Silicone Border, které zároveň přispívá k zachování optimálního mikroklimatu v ráně. Specifická struktura tohoto krytí spolu s jemnou silikonovou vrstvou zaručuje efektivní péči o rány s 2.−3. stupněm exsudace dle Falangova skóre. Pro tyto rány je typické střední až vysoké množství exsudátu a nutnost převazu 1× za 2−3 dny (úroveň 2) nebo minimálně 1× za den (úroveň 3). Účinná absorpce a retence přebytečného exsudátu umožňuje snížit frekvenci výměny krytí a díky průhlednému okraji je možná vizuální kontrola okolí rány, aniž by bylo nutné krytí odstraňovat.

Komfort a zvýšení kvality života

Krytí se SAP a kontaktní silikonovou vrstvou usnadňuje výměnu krytí a významně snižuje jeho bolestivost. Díky kombinaci celulózy a SAP je krytí hodnoceno jako pohodlné, neboť se přizpůsobuje tělesným konturám a zajišťuje rovněž ochranu rány před mechanickým poškozením. Ke komfortu při používání inovativního krytí přispívá vnější prodyšná a voděodolná vrstva – pacienti se nemusejí obávat o trvanlivost krytí například při sprchování.

Význam správného krytí potvrzen vědeckou evidencí

Poznatky odborných společností i výsledky studií dokládají, že správný výběr krytí je téma, jež si zaslouží pozornost. Retrospektivní audit klinických dat, který proběhl v Británii, dokládá, že téměř dvě třetiny pacientů s mírně až silně secernujícími ranami nebyly ošetřeny vhodným krytím s ohledem na správný management exsudátu.

Dostupnost produktu v Česku

Zetuvit Plus Silicone Border je vhodným krytím pro pacienty s různými typy akutních i chronických ran. Dobře se uplatňuje i v situacích, kdy se množství exsudátu nečekaně zvýší. Na rány může být aplikováno asepticky s použitím ochranných rukavic. Uvedené krytí je dostupné v několika velikostech a plně hrazené z veřejného zdravotního pojištění. Lékař jej může předepsat na poukaz bez doplatku.

Více o tom, jak produkt funguje, zjistíte v následujícím videu: https://youtu.be/VBKhpryAtH4?si=cMQpu6hj2RWFjY_L

(pak)

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Zdroj: What if you could rely on your dressing choice even if the exudate level increases? Hartmann, 2023.



Štítky
Chirurgie všeobecná Všeobecná sestra Všeobecná sestra - ARIP-JIP Dětská sestra pro intenzivní péči Sestra specialistka na hojení ran Onkologická sestra Endoskopická sestra Neurologická sestra
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#