#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Bezpečnější a snazší manipulace s infuzními léčivy díky PureSite

16. 6. 2021

Společnost B. Braun představuje uzavřený samčí konektor PureSite, který lépe chrání zdravotníky před chemickou a mikrobiologickou kontaminací během celého procesu manipulace s lékem – od jeho přípravy až po podání.

Manipulace s nebezpečnými léčivými přípravky je běžnou součástí práce zdravotníků. Kontakt s těmito léky ovšem může způsobit dermatitidu nebo vyvolat alergickou reakci. Přítomnost mutagenních látek pak může mít nepříznivý vliv na těhotenství (od výskytu vrozených malformací až po zvýšené riziko potratu) a vést ke vzniku nádorových onemocnění.


PureSite je uzavřený samčí konektor konstruovaný k minimalizaci úniku tekutin a léčiv z infuzního systému. Na proximálním konci konektoru je uzavřená přepážka. Jakmile se připojí bezjehlový konektor, přepážka se otevře a umožní provést infuzi. Po odpojení bezjehlového konektoru se přepážka zavře, a tím zabrání úniku tekutiny do prostředí nebo na ruce ošetřovatele.


Trvale připojený konektor PureSite brání náhodnému odpojení injekční stříkačky nebo přídatného infuzního setu. Automatické uzavření konektoru při rozpojení chrání před expozicí lékům a minimalizuje riziko chemické či mikrobiologické kontaminace. Navíc je vyroben z materiálu vysoce odolného vůči nebezpečným lékům.


Samouzavírací technologie konektoru PureSite s ochranným uzávěrem Dust Cover Cap umožňuje snadnější a bezpečnější transport.


Bezjehlový systém a trvalé připojení konektoru PureSite zajišťuje rychlejší a bezpečnější podání léčiv.


Technologie PureSite dovoluje bezpečnější likvidaci použitého materiálu, protože systém zůstává trvale uzavřen i po ukončení terapie.


PureSite je kompatibilní se standardními konektory typu Luer Lock, a snižuje tak riziko poranění injekční jehlou, neboť umožňuje intuitivní bezjehlové připojení.

Další vlastnosti PureSite:

  • Design s ergonomickými vlastnostmi: Zajišťuje pohodlné zacházení díky možnosti obousměrného toku tekutin a velké ploše pro uchopení. Pohodlná dezinfekce je zajištěna díky rovnému povrchu.
  • Osvědčený design chemické kompatibility: Umožňuje široké využití při aplikacích.
  • Materiál PVC, DEHP a Latex free

  • ​​​​ Jednoúčelový uzávěr Dust Cover Cap: Speciálně navržen tak, aby pasoval na PureSite, aniž by otevíral únikovou cestu kapalině. Díky tomu je zajištěna ochrana během přepravních kroků.

Použití uzavřených systémů na pracovištích vede k bezpečnějšímu prostředí bez kontaminace nebezpečnými látkami. Věříme, že i PureSite přispěje ke zvýšení čistoty a bezpečnosti pracovního prostředí všude tam, kde je to zapotřebí.

Další zajímavé a užitečné informace pro praxi zdravotníků naleznete rovněž na webu: www.braunoviny.cz

Zdroj: https://www.braunoviny.cz/drive-jsme-si-cytostatika-redili-sami

REKLAMNÍ SDĚLENÍ


Puresite – uzavřený samčí konektor je zdravotnický prostředek. Účelem tohoto zdravotnického prostředku je zajistit bezpečnější a snadnější ochranu zdravotníků před chemickou a mikrobiologickou kontaminací během celého procesu manipulace s lékem: od jeho přípravy až po podání. Upozornění: PureSite je navržen pro používání s injekčními stříkačkami a přístupovými prostředky s koncovkami luer. K jednorázovému použití. Opakovaně nesterilizujte. Používejte pouze tehdy, pokud je obal neporušený. PureSite není kompatibilní s rozpouštědlem N,NDimethylacetamid, který se obvykle nachází v léku Busulfex® / Busulfan. Použijte aseptickou techniku (pouze tampóny s alkoholem). Před použitím si prosím pečlivě přečtěte návod k použití (ke stažení zde), neboť tento obsahuje informace o rizicích spojených s používáním zdravotnického prostředku a další důležité informace.

Uzávěr proti prachu pro Puresite (Dust Cover Cap) je zdravotnický prostředek. Je určen k ochraně výrobku Puresite před znečištěním dotykem. Upozornění a varování: Použijte aseptickou techniku. K jednorázovému použití. Opakovaně nesterilizujte. Používejte pouze tehdy, pokud je obal neporušený. Zavíčkujte PureSite novým sterilním uzávěrem proti prachu po každém použití. Uzávěr proti prachu nelze používat k naplnění či uvolnění průtoku uzavřeného samčího konektoru PureSite. Uzávěr proti prachu je určen pro použití s uzavřeným samčím konektorem PureSite. Před použitím si prosím pečlivě přečtěte návod k použití (ke stažení zde), neboť tento obsahuje informace o rizicích spojených s používáním zdravotnického prostředku a další důležité informace.




Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#