#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Do Olomouce se na Veletrh práce ve zdravotnictví přijede prezentovat rekordní počet zaměstnavatelů

25. 10. 2022

Třetí ročník Veletrhu práce ve zdravotnictví se uskuteční ve středu 9. listopadu 2022 v Clarion Congress Hotelu v Olomouci. Prezentovat se přijede rekordní počet zdravotnických zařízení z Česka i Slovenska. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý doprovodný program, talk-show se zaměstnavateli i veletržní tombolu o věcné ceny. Vstup je zdarma.

TISKOVÁ ZPRÁVA

   

Ideální je „záchyt“ budoucího zaměstnance již při studiu

Zdravotnická zařízení po celé republice i v zahraničí jsou v situaci, kdy musejí přesvědčit uchazeče, aby nastoupili právě k nim. Zaměstnavatelé chtějí zachytit studenty medicíny a zdravotnických oborů už během jejich studia a nalákat je na svá pracoviště na stáž, odbornou praxi nebo na svou nabídku stipendijních programů. „Absolventů, kteří ukončí studium a hledají uplatnění, jsou každý rok tisíce a my jim chceme pomoci udělat si rozhled v možném uplatnění už během studia. Jsme velice rádi za velký zájem studentů a také díky nim akci každý rok opakujeme,“ říká organizátor akce MUDr. Ondřej Česák.

Zájemci si zkusí šití, intubaci i virtuální realitu

Podobně jako v minulých letech bude i letos veletrh nabízet bohatý doprovodný program. Návštěvníci si vyzkoušejí chirurgické a laparoskopické šití, artroskopii, virtuální realitu, ultrazvuk nebo například nácvik intubace. „Absolvent by měl být po ukončení studia připraven na profesi nejen teoreticky, ale také prakticky. Většina oborů medicíny, a to nejen chirurgických, vyžaduje jistou manuální zručnost. Na fakultách se na to bohužel neklade dostatečný důraz, a proto jsme rádi, že na veletrhu můžeme zdravotníkům nabídnout velké množství workshopů,“ upozorňuje další z organizátorů MUDr. Vladimír Váňa.

Největší přehled o možnostech na trhu práce na jednom místě

Letošní ročník přiláká do Olomouce přes 45 zaměstnavatelů z Česka a Slovenska, zastupujících více než 100 zdravotnických zařízení. Návštěvníci z řad studentů medicíny, bakalářských i magisterských nelékařských studijních programů nebo zdravotnických VOŠ a SZŠ budou mít možnost udělat si přehled o současné situaci na zdravotnickém trhu práce, zorientovat se ve stovkách nabídek a navázat kontakty s budoucími zaměstnavateli.

(red)



Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#