#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Mezinárodní konference k tématu rakoviny prsu poprvé v Praze!

4. 6. 2019

Poprvé v historii se Praha stane místem konání letos již 19. ročníku konference s názvem Reach To Recovery, jejímž hlavním tématem je rakovina prsu. Pořadatelem se stala čeká Aliance žen s rakovinou prsu, která je zastřešující organizací pro 47 organizací onkologických pacientek v ČR.

„Cítíme velkou zodpovědnost za organizaci této akce, která spojí jak nemocné, tak zdravotníky z celého světa, aby řešili potřeby žen s rakovinou prsu,“ říká ředitelka Aliance žen s rakovinou prsu Eva Knappová. Delegáti budou podle jejích slov vyzváni k tomu, aby diskutovali o tématech jakými jsou rakovina prsu u mladých žen, tělesný obraz po rakovině prsu, metastatické karcinomy prsu nebo psychologické aspekty tohoto onemocnění. Celá konference bude tlumočena do českého jazyka, zvány k účasti jsou proto i české sestry, které například pracují na onkologických pracovištích nebo je problematika žen s rakovinou prsu zajímá.

Bude i u nás breast nursing?

„Zajímavý bude také workshop, který bude konferenci předcházet, a který se bude konat ve středu 12. června od 13.30 do 17.00 hodin v Clarion Congress Hotelu v Praze 9,“ upozorňuje Eva Knappová. Workshop bude zaměřen na téma role onkologické sestry a otevřít by se na něm měla i otázka tzv. breast nursing, tedy sester-specialistek, jež se zaměřují především na péči o ženy s rakovinou prsu a které už začínají pracovat po celém světě.

„Také workshop bude simultánně tlumočen a vstup na něj je zdarma,“ dodává Eva Knappová. Sestry, které by se chtěly akce zúčastnit, se mohou registrovat e-mailem na adrese: registration@reachtorecovery2019.org. Do předmětu zprávy je třeba napsat „workshop pro onkologické sestry“.

Akci doprovodí Avon pochod

Více informací o mezinárodním kongresu Reach To Recovery pak zájemci najdou na webu www.reachtorecovery2019.org. Účastníci kongresu se také mohou zúčastnit již tradiční akce na podporu žen s rakovinou prsu – Avon pochodu, který projde Prahou v sobotu 15. června.

redakce proSestru.cz



Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#