#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Nové informace o prevenci zubního kazu od předních evropských expertů

30. 8. 2018

Panevropská Aliance pro budoucnost bez zubního kazu (Alliance for a Cavity-Free Future, ACFF) zveřejnila data, která shrnují výsledky čtyřletého průzkumu přístupu obyvatel vybraných evropských zemí k ústnímu zdraví a prevenci zubního kazu, a zdůraznila potřebu další neustálé edukace a podpory prevence a léčby zubního kazu.

V průběhu posledních 4 let proběhla pod záštitou aliance ACFF série významných veřejných průzkumů, a to s účastí 24 700 dospělých (18+) obyvatel Dánska, Finska, Francie, Německa, Řecka, Itálie, Polska, Norska, Španělska, Švédska a Velké Británie. Cílem bylo porozumět chování obyvatel v oblasti péče o ústní zdraví a prevence zubního kazu. Výsledky poukazují na mylné názory, které stále u Evropanů přetrvávají ohledně péče o ústní zdraví a o vlivu důsledků, jež má onemocnění zubním kazem na jejich životy. Zároveň průzkumy poukazují na narůstající touhu populace lépe se o své ústní zdraví starat.

Výsledky průzkumů:


Na základě těchto analýz ACFF identifikovala potřebu další edukace a připravila názorné puzzle k zubnímu kazu („Caries Puzzle“), které připomíná čtyři hlavní pilíře prevence zubního kazu: výživu (redukci příjmu cukrů), pravidelnou péči o dutinu ústní, pravidelné prohlídky u zubního lékaře a používání fluoridových přípravků.

Jednotlivé části skládačky zdůrazňují význam vzdělávání v oblasti péče o zdraví a přidávají doporučení k jednotlivým pilířům prevence zubního kazu. Pro práci odborníků s pacienty a pro moderní přístup ke klasifikaci a management zubního kazu v ordinaci byl navržen systém ICCMS

(International Caries Classification and Management System™).


Originální verzi „Caries Puzzle“ naleznete na:

http://family.allianceforacavityfreefuture.org/en/us/whats-new.

Aliance pro budoucnost bez zubního kazu (Alliance for a Cavity-Free Future) je nezisková charitativní organizace celosvětově sdružující odborníky z oblasti zubního lékařství s cílem změnit přístup populace k péči o chrup. Cílem Aliance je podpora úsilí, které by vedlo ke snížení výskytu zubního kazu. Snaží se vzbudit aktivitu veřejnosti tak, aby hledala radu u odborníků, členů dentálních týmů. Účelem je, aby měl každý člověk možnost včas porozumět specifickým rizikovým faktorům ovlivňujícím onemocnění zubním kazem a mohl zabránit jeho progresi, a to na základě plánu prevence připraveného dentálním týmem, jehož je pacientem.

Pro více informací navštivte www.acffeurope.com a www.youtube.com/ACFFEurope nebo sledujte @ACFFGlobal na Twitteru.



Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#