#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

V Olomouci proběhl Veletrh práce ve zdravotnictví 2021: Desítky vystavovatelů, stovky příležitostí

7. 12. 2021

Zástupci více než 80 nemocnic z Česka a Slovenska se prezentovali na druhém ročníku Veletrhu práce ve zdravotnictví, který se konal 10. listopadu 2021 v Clarion Congress Hotelu v Olomouci.

Slavnostního zahájení akce, která je jednou z největších svého druhu u nás, se zúčastnili náměstek primátora statutárního města Olomouc Karel Konečný a náměstek hejtmana pro zdravotnictví Olomouckého kraje Dalibor Horák, který také převzal záštitu nad celou akcí společně s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem a primátorem statutárního města Olomouce Miroslavem Žbánkem.

Více vystavovatelů i návštěvníků

Letošní ročník zaznamenal nejen vyšší počet vystavovatelů než loni, ale i překvapivě vysokou návštěvnost vzhledem k okolnostem. Za plného dodržování platných protiepidemických opatření přišlo své pracovní příležitosti prozkoumat více než 570 návštěvníků z Česka i ze Slovenska.

Zdravotnická zařízení hledají nelékařský personál a účast studentů zdravotnických škol byla vyšší než minulý rok. To svědčí o zvyšující se popularitě veletrhu rovněž mezi studenty nelékařských zdravotnických oborů, což nás velice těší,“ uvedli organizátoři.

Atraktivní praktické ukázky

Návštěvníci si mohli s lektory vyzkoušet chirurgické a laparoskopické šití, artroskopii či ultrazvuk. Ve virtuální realitě si pak mohli zkusit třeba operaci kolene nebo prohlédnout anatomické modely lidského těla. Nechybělo ani vyšetření očního pozadí či nácvik intubace.

Velký ohlas vyvolala novinka letošního ročníku − talk show s generálními partnery, díky níž se mohli zájemci blíže seznámit s vedením zdravotnických zařízení a dozvědět se o těchto pracovištích více.

Informace o tomto i minulém ročníku stejně jako avízo na ročník příští najdou zájemci na webu akce nebo na jeho facebooku.

(red)

Foto: archiv pořadatelů



Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#