#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Virtuální seminář přiblíží problematiku PID a HAE

10. 9. 2020

Lepší diagnostika i nové možnosti léčby – tak by se dal ve zkratce popsat vývoj v oblasti problematiky primárních imunodeficiencí v posledních deseti letech. Nejen o tom, co vše se změnilo a co dalšího se ještě chystá, bude hovořit v rámci své přednášky prof. MUDr. Anna Šedivá, DSc., již tuto sobotu 12. září 2020 v rámci virtuálního edukačního semináře pro pacienty s PID a HAE. Zájemci jej mohou sledovat v přímém přenosu na webu poruchy-imunity.cz.

Z pohodlí domova

Setkání pacientů s primárními imunodeficiencemi (PID) a hereditárním angioedémem (HAE) se koná každoročně pod záštitou Ústavu imunologie 2. LF UK a FN Motol v Praze. Organizuje jej společnost MeDitorial ve spolupráci se společností Takeda a dalšími partnery. Letošní setkání se kvůli pandemii COVID-19 uskuteční virtuálně, takže jej pacienti, jejich rodinní příslušníci, přátelé, ale i zdravotníci a každý, koho tato problematika zajímá, mohou sledovat z pohodlí svých domovů. Stačí se jen zdarma zaregistrovat a v sobotu 12. září 2020 si otevřít webovou stránku poruchy-imunity.cz, vložit do připravené kolonky v okně videa kód, který zaregistrovaným přijde e-mailem, a pak už jen sledovat přímý přenos s moderátorkou Jolanou Voldánovou.

O souvislostech PID a COVID, ale i o životě s HAE

Dopolední program startuje v 10.00 hodin a kromě úvodní přednášky prof. Šedivé se mohou diváci těšit i na přednášky týkající se problematiky PID a COVID nebo očkování u pacientů s PID. O praktické zkušenosti s podkožním podáváním imunoglobulinů se podělí sestra Mgr. Ilona Teplá. Zástupkyně pacientské organizace Imuníci Olga Němečková představí nově vzniklou organizaci a její poslání.

Odpolední část programu, která startuje ve 14.00 hodin, pak bude věnována problematice HAE. V ní se posluchači mj. dozví, jak se žije pacientům s HAE, jak se HAE projevuje a léčí v dětském věku, a opět se budou moci seznámit s činností dvou pacientských organizací.

Kompletní program naleznete zde.

V průběhu vysílání budou moci zájemci zasílat své dotazy přímo on-line a přítomní odborníci na ně odpoví.

Máte-li proto ve své péči pacienty s primárními imunodeficiencemi či hereditárním angioedémem nebo vás tato problematika zajímá, neváhejte a zaregistrujte se. Těšíme se na vás v sobotu 12. září na webu poruchy-imunity.cz.

redakce proSestru.cz



Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#