#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Den plný zdraví i pohybu − takový bude „Den zdraví“ se STOBem

28. 9. 2022

Workshopy, přednášky, odborné poradenství, ochutnávky nejen zdravého, ale především chutného jídla nebo možnost vyzkoušet si dosud nepoznané sporty. To vše nabídne oblíbená akce společnosti STOB nazvaná „Den zdraví“, která se letos bude konat v sobotu 22. října od 10 do 17 hodin v prostorách Konferenčního centra City v Praze na Pankráci. Akce se koná pod záštitou České obezitologické společnosti ČLS JEP.

I letos si mohou zájemci přijít vychutnat pohodovou atmosféru, během níž získají motivaci ke zlepšení stravovacích i pohybových návyků, redukci hmotnosti nebo − v případě zdravotníků − také inspiraci jak motivovat své pacienty.

Zdraví, které chutná

Filozofií společnosti STOB je naučit lidi, aby nepodléhali dietám, ale sami si uměli vytvořit zdravý jídelníček z potravin, které jim chutnají. A právě s takovými potravinami se mohou návštěvníci seznámit a také je ochutnat v sobotu 22. října.

Potravinářská komora ve svém stánku představí tzv. reformulované potraviny. Jde o potraviny, které obsahují méně cukru, nasycených mastných kyselin nebo soli. Prezentovat se bude i výrobce konzervované zeleniny, který zájemcům vysvětlí, v čem spočívá šetrná technologie přípravy vapeur − na páře. Představí také svoji novinku − plnohodnotné hotové jídlo, které obsahuje vyvážený poměr luštěnin, zeleniny a obilovin a lze jej konzumovat teplé i studené.

K ochutnání budou rovněž mléčné výrobky − od jogurtů přes skyry a tvarohy až po nápoje. Zájemci například zjistí, v čem jsou výhodnější proteinové pudinky oproti klasickým a okusit budou moci také potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny. Dále se představí výrobci různých druhů pečiva, a dokonce i sladkostí, které lze v rozumné míře konzumovat, i když se člověk zrovna snaží shodit nějaká ta kila navíc. Náročný den pak návštěvníci budou moci zakončit ochutnávkou dealkoholizovaného vína, které má výrazně nižší energetickou hodnotu než vína klasická.

Svěřte se do rukou odborníků

Vedle stánků s potravinami budou na „Dni zdraví“ přichystána také stanoviště, v nichž budou odborníci radit lidem v otázkách týkajících se jejich zdraví.

Zájemci si tak budou moci nechat například změřit složení těla, glykémii, vyšetřit zrak, křečové žíly, znaménka, svalovou sílu jako příznak osteoporózy nebo se poradit v otázce redukce hmotnosti u dětí, případně získat odpověď na otázku, zda nám může při jejím snižování pomoci i farmakoterapie. Samozřejmostí pak bude možnost zakoupit praktické pomůcky pro hubnutí.

Nejen jídlem živ je člověk

Kdo se pokouší zhubnout, a stále se mu to nedaří... nebo se jen zkrátka a dobře zajímá o své zdraví a chce pro sebe něco udělat, může využít praktických workshopů a přednášek, které se budou konat pod vedením zkušených lektorek STOBu a dalších odborníků. V nabídce jsou témata jako Laskavé hubnutí, Žilní onemocnění a praktická ukázka cvičení při něm, Prebiotika, probiotika, postbiotika, střevní mikrobiom − jak nám pomáhají? ... a řada dalších. Na všechny přednášky a workshopy je třeba se předem přihlásit na webu společnosti STOB

Předem se registrovat je nutné i na cvičení, která budou na „Dni zdraví“ k vyzkoušení. V nabídce je aerobik, hormonální jóga, salsa, zdravá záda, towel fitness, fit celé tělo nebo čchi-kung. Pohybové lekce budou k dispozici také online − probíhat budou v úterý 18. října.

Bližší informace o celé akci najdou zájemci na webových stránkách: www.stob.cz/cs/den-zdravi

(red)



Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#