#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Perioperační sestry se sejdou na svém X. kongresu

8. 9. 2021

„Všichni potřebujeme lidi, kteří nám poskytnou zpětnou vazbu. To je způsob, jak se zlepšovat.“ Tato slova amerického podnikatele, filantropa a spoluzakladatele společnosti Microsoft Billa Gatese si jako své motto zvolili organizátoři X. kongresu perioperačních sester, který se bude konat ve dnech 1.–2. října 2021 v Orea Congress Hotelu v Brně.

Nové formy vzdělávání a bezpečnost práce

Kongres s pořadovým číslem X. je dlouho očekávanou událostí – loňský ročník se totiž z důvodu pandemie COVID-19 neuskutečnil. Proto organizátoři očekávají velký zájem a účast ze strany sester a dalších zdravotníků.

Slavnostní zahájení se uskuteční v pátek 1. října za účasti prezidentky České asociace sester (ČAS) PhDr. Martiny Šochmanové, MBA, a hlavní sestry ČR Mgr. Alice Strnadové, MBA. Při této příležitosti budou předána i ocenění perioperačních sester za celoživotní práci v perioperační péči.

Následovat budou přednášky týkající se nových forem vzdělávání a na ně naváže druhý blok přednášek věnovaný bezpečnosti práce nejen v perioperační péči.

Po náročném dni zasloužená odměna

Zajímavou novinkou bude možnost pokládání dotazů z právní a legislativní oblasti týkajících se podmínek na operačních sálech, které budou zaznamenány a zodpovězeny v prezentaci, jež zazní na závěr třetího přednáškového bloku. Jeho součástí bude i křest dvou nových knih – „Perioperační zásady v kostce“ a „Perioperační anesteziologická péče v kostce“.

Tab. 1.

Poslední přednáškový blok prvního dne bude věnován spolupráci operačních sálů s oddělením sterilizace a firmami a závěr dne bude již tradičně patřit společenským aktivitám – letos si zájemci budou moci prohlédnout brněnský pivovar Starobrno a následně užít společenský večer.

Hygiena a nové poznatky spojené s pandemií

Sobotní program se pak zaměří na hygienu a nové poznatky spojené s pandemií COVID-19 a závěr kongresu se pokusí ukázat posluchačům, že změna myšlení může vést ke zlepšení jejich práce.

Bližší informace o akci včetně podrobného programu najdou zájemci na webu sekce perioperačních sester ČAS nebo se mohou obrátit na hlavní organizátorku a předsedkyni sekce Ing. Jaroslavu Jedličkovou, MBA, vrchní sestru COSI FN Brno (jaroslava.jedlickova@fnbrno.cz). Registrovat se na kongres je možné zde.

redakce proSestru.cz



Štítky
Perioperační sestra
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#