#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Zatočte s kily navíc − Světový den obezity může být ideálním startem

15. 2. 2022

Obezita je závažný zdravotní problém, což si samozřejmě uvědomují odborníci po celém světě. Proto se organizace, které se problematikou obezity zabývají, rozhodly vyhlásit 4. březen Světovým dnem obezity. Každoročně se tak snaží upozornit na problematiku i prevenci obezity. Také v naší zemi patří nadváha a obezita k nejzávažnějším zdravotním problémům, jež negativně ovlivňují zdravotní stav populace a souvisejí i s dalšími nemocemi, jako jsou diabetes 2. typu, kardiovaskulární či nádorová onemocnění. Navíc se ukazuje, že obezita a přidružená onemocnění zhoršují průběh onemocnění COVID-19. Proto se i u nás budou u příležitosti Světového dne obezity konat preventivní akce.

Motivace i pro ty, kdo nevědí jak na to nebo zkoušejí hubnout opakovaně

Jednou z preventivních aktivit je „Den zdraví“, který již tradičně pořádá organizace STOB − Stop obezitě. Letos se bude konat v sobotu 5. března na nové radnici Prahy 12. Součástí akce bude konference „Žít a hubnout pro zdraví“, jež bude dostupná i on-line. Mimo to si zájemci budou moci nechat změřit své tělesné proporce i hodnoty na bioimpedančních přístrojích u lektorů STOB po celém Česku v týdnu od 1. do 6. března 2022 a od 27. února do 3. března si budou moci vyzkoušet rovněž nejrůznější pohybové aktivity on-line.

„Za aktivity pořádané u příležitosti Světového dne obezity udělily v roce 2021 Evropská asociace pro studium obezity (EASO) a Evropská koalice pro lidi žijící s obezitou (ECPO) cenu České republice,“ upozorňuje zakladatelka společnosti STOB PhDr. Iva Málková. „Hlavním cílem ,Dne zdraví‘ je předat účastníkům informace z různých oblastí týkajících se jejich zdraví a mimo jiné je motivovat ke zdravějšímu životnímu stylu − konkrétně ke zlepšení stravovacích a pohybových návyků a k redukci hmotnosti,“ dodává. „Den zdraví“ je podle jejích slov určen nejen těm, kteří se změnou návyků začínají a nevědí, jak na to, ale i těm, kteří se o změnu návyků pokoušeli již mnohokrát, ale nemají vůli svá předsevzetí dodržovat.


Zkuste nordic walking nebo movie dance spolu s lektory

V rámci „Dne zdraví“ si budou moci zájemci vyzkoušet nejen nejrůznější cvičení, ale také ochutnat nutričně vhodné potraviny, které budou na místě ke koupi. Dále zde bude možnost zakoupit nejrůznější publikace či pomůcky, které se mohou stát průvodci v cestě za zdravějším životním stylem. Připraveny budou také názorné edukační výstavky instruující jak si vybrat správné potraviny. Vstup na akci je zdarma.

Co se týká nabídky pohybových aktivit, k dispozici budou lekce aerobního cvičení, zdravotního cvičení, movie dance, čchi-kung a další. V nedaleké Modřanské rokli potom zájemci budou moci absolvovat lekci nordic walking. Cvičení je zdarma, z důvodu omezených kapacit je však třeba se na lekci předem přihlásit.

Součástí „Dne zdraví“ bude rovněž tradiční celodenní konference zaměřená na témata prevence civilizačních onemocnění, obezity, správné výživy, pohybu i psychologických aspektů zdravého životního stylu. Konference je určena široké veřejnosti a z důvodu omezených kapacit je na ni vstup zpoplatněn částkou 150 Kč. 

Bližší informace k celé akci i k jednotlivým aktivitám v rámci Světového dne obezity jsou k dispozici na webu společnosti STOB.

redakce proSestru.cz



Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#