#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Gourmeti do střehu!


Vyšlo v časopise: Hojení ran 7, č. 1: 1, 2013
Kategorie: Editorial

Mezi mé špatné vlastnosti rozhodně nepatří závist. Snad ji nemám v genech, snad mne jí odnaučila maminka, která mne vždy vedla k tomu, hledět si spíše svých vlastních povinností (a z nich plynoucího užitku), než těch cizích. Proto kolegům z nakladatelství Galén nezávidím, ale rozhodně přeji krásný počinek, který se jim podařil v podobě vydání První česko-moravské chirurgické kuchařky. Byť by jistě bylo co závidět! Nádhernou publikaci anotujeme v tomto čísle a voláme do střehu všechny české, moravské, slezské i slovenské gourmety a milovníky vína.

Foto: archiv redakce
Foto: archiv redakce

V této souvislosti si dovoluji oznámit, že i naše nakladatelství aktuálně hledá zajímavé texty z oboru hojení ran pro doplnění své knižní edice v tomto oboru. Pokud uvažujete o práci nad zajímavým tématem z našeho oboru, ze kterého by mohla vzniknout atraktivní a zajímavá knižní publikace (nebo dokonce nějakou takovou máte „v šuplíku“), neváhejte mne prosím kontaktovat a diskutovat výběr tématu a možnosti vydání. Nejatraktivnější jsou pochopitelně práce věnované praktickým problémům, novým postupům v ošetřování ran, přehledy a učebnice.

První číslo nového ročníku tradičně obsahuje především abstrakta z výroční konference České společnosti pro léčbu rány v Pardubicích. Nicméně, jako každoročně, jsme se číslo snažili doplnit o další přehledové články a seriály. Koneckonců další číslo vyjde až za dlouhých několik měsíců v pozdním jaře (květen/červen). To je také termín, do kterého byste měli zaplatit své předplatné (informace o platbě naleznete na vloženém lístečku nebo faktuře). Pokud platbu s vaším variabilním symbolem do té doby neobdržíme, pokládáme předplatné za odhlášené a další číslo již neposíláme. To se pochopitelně nevztahuje na řádné členy ČSLR – ti mají i nadále předplatné časopisu Hojení ran zdarma v rámci svého členského poplatku.

Závěrem si Vám dovoluji popřát klidný, pohodový a úspěšný nový rok 2013. Budu se těšit na setkání s Vámi, např. v lednu v Pardubicích na výroční konferenci ČSLR nebo v červnu na již tradiční konferenci Rány a defekty (RanDe 2013) 6.–7. června v Třinci i při dalších příležitostech.

Karel Vízner

šéfredaktor


Štítky
Chirurgie všeobecná Sestra Domácí péče

Článek vyšel v časopise

Hojení ran

Číslo 1

2013 Číslo 1
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Problematika pacienta s dentinovou hypersenzitivitou
nový kurz
Autoři: MDDr. Diana Kovářová

Příběh jedlé sody
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Antiseptika a prevence ve stomatologii
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Snímatelné zubní náhrady a fixační krémy
Autoři: doc. MUDr. Hana Hubálková, Ph.D.

White paper - jak vidíme optimální péči o zubní náhrady
Autoři: MUDr. Jindřich Charvát, CSc.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#