#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Unikátní on-line knihovna BOOKPORT® nabídne stovky odborných titulů

10. 9. 2018

Znáte to všichni – nutně si potřebujete vypůjčit nějakou knihu, ale buď není k sehnání v žádné nejbližší knihovně anebo je na ni tak dlouhá rezervační fronta, že se k ní dostanete až za několik měsíců. Z knihovny pak chodíte s těžkými batohy plnými knih, a když je zapomenete vrátit, platíte pokuty. To se však může stát brzy minulostí!

Nakladatelský dům GRADA totiž spouští unikátní on-line knihovnu BOOKPORT®, která přináší unikátní a moderní způsob čtení. Jako jediný projekt u nás i na Slovensku umožňuje čtenářům rychlý a jednoduchý přístup ke knihám, které mohou v rámci předplatného číst bez omezení. Aktuálně obsahuje více než tři a půl tisíce knižních titulů včetně novinek a bestsellerů ze všech žánrů nejen z produkce nakladatelství GRADA Publishing, a. s., ale i z vydavatelství Portál, Epocha, Vyšehrad, Galén či Jota. To vše na jediné webové adrese www.bookport.cz.

„Naším cílem bylo vytvořit platformu, která umožní neomezeně číst v obrovské nabídce titulů, a to jen za cenu jedné tištěné knihy,“ vysvětluje vedoucí projektu BOOKPORT® Martin Sviták. „Oproti kamenné knihovně navíc odpadají veškeré starosti jako je rezervace výpůjček, nedostupnost knih a jejich vracení a s tím spojené další poplatky, ztracený čas cestováním a těžký batoh plný knížek,“ dodává. S platformou BOOKPORT® mohou lidé podle jeho slov číst kteroukoli knihu z nabídky, a to kdekoli a kdykoli chtějí. „Celý model lze přirovnat k Netflixu, ale pro knížky,“ říká Sviták.

Platforma BOOKPORT® však přináší i mnoho dalších „vychytávek“. Lze s ní pracovat nejen online na adrese www.bookport.cz, ale i za pomoci mobilní aplikace bez připojení k internetu. Při přechodu z jednoho zařízení na druhé dojde k automatické synchronizaci a kniha se načte v místě, kde čtenář skončil. Aplikace je dostupná pro Android,  iOS i Windows. Tím to však nekončí. Protože knihovna obsahuje kromě nejnovějších titulů z oblasti beletrie i populárně-naučnou, dětskou, ale především odbornou literaturu, uvítají ji také studenti, školy, instituce či firmy. Ti také jistě ocení možnost vytvářet si vlastní kolekce, do nichž si mohou vkládat tituly podle svého zaměření, oblíbenosti, využitelnosti informací apod. V knihách si mohou také označovat celé pasáže, vkládat poznámky, sdílet je s ostatními uživateli aplikace anebo si přizpůsobit čtení podle svých potřeb – například v režimu nočního čtení, zvětšit si písmo apod.

„Především čtenáři odborných knih ocení mimo jiné detailní full-textové vyhledávání, které prohledává jak základní údaje o titulech, tak samotné texty knih. Tím lze snadno najít konkrétní úryvek nebo získat rychlý přehled o tématu,“ vysvětluje Martin Sviták.

Více informací o knihovně, která je dostupná 24 hodin denně, najdou zájemci na www.bookport.cz.

TZ (PR)



Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#