#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Nové soft konvexní podložky – řešení pro všechny stomiky

24. 11. 2022

Výběr vhodné podložky je pro pacienty se stomií stejně důležitý jako volba dalších stomických pomůcek. Čerstvou novinkou v této oblasti jsou měkké konvexní podložky určené pro všechny typy stomií.

Flexibilita, pohodlí, zdraví

Soft (měkké) konvexní podložky se dají charakterizovat třemi základními výrazy – flexibilita, pohodlí a zdravá kůže. Jedná se o nový produkt, který je díky svým vlastnostem a kompatibilitě s dalšími pomůckami stejné značky vhodný pro pacienty s různými potřebami. Konvexní podložka, která jemně stlačí místo aplikace, a zajistí tak ochranu proti protečení, je komfortní a pomáhá udržovat zdravou kůži okolo stomie.

Jednou z hlavních výhod těchto podložek je právě konvexita – měkkost a velikost konvexity 6 mm dovoluje přitlačit stomii do sáčku a vyrovnat peristomální kůži. Pohodlný tlak podložky ocení pacienti, kteří mají vpadlou stomii. Podložka nijak neomezuje pohyb těla a díky svým rozměrům (tloušťka 0,7 mm a zúžení 0,3 mm) zajistí nejen komfort, ale především bezpečnost při používání. Podložka je lehce stlačitelná, přizpůsobuje se kůži a je navržena tak, aby se dala snadno odstranit. Při výměně sběrného sáčku může podložka zůstat na kůži.

Kdo nejvíc ocení měkkou konvexní podložku?

Pružné konvexní podložky naleznou dobré uplatnění u pacientů s pooperačním edémem, u kterých je konvexita žádoucí pro dosažení bezpečného přilnutí pomůcky. Flexibilita nového výrobku je důležitá v situacích, kdy u pacientů panují obavy z pnutí, tření a tlaku na nově vytvořenou stomii. Ideálními „adepty“ používání flexibilních konvexních podložek jsou také stomici s povislou kůží a kožními záhyby okolo stomie. Díky dostupnosti různých velikostí podložek se jedná o univerzální řešení vhodné i pro stomiky s prolapsem, u něhož je nutné zvážit použití konvexní podložky s větší oblastí tlaku.

Pokud by používání nových konvexních podložek provázely jakékoliv nejasnosti, pro pacienty je k dispozici zelená linka zřízená výrobcem této pomůcky. Stomici zde mohou získat potřebné rady a ujasnit si postup jak s podložkou správně pracovat.

(pak)

Zdroje:
1. Novinka v péči o stomie – NovaLife TRE 2 Soft Convex. Dansac, 2022.
2. Dansac. Život se stomií. Hartmann-RICO, 2022. Dostupné na: www.zivotsestomii.cz



Štítky
Všeobecná sestra Stomická sestra Praktická sestra Sestra v chirurgických oborech Sestra v interních oborech Endoskopická sestra
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#