#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Chybějí Vám roušky, respirátory, rukavice, dezinfekce a další materiál?
Zapojte se do projektu Mapa-roušek.cz a dejte o sobě vědět!

31. 3. 2020

Zdravotníci po celé ČR se potýkají s nedostatkem ochranných prostředků a dalšího materiálu. Rádi bychom jim v této situaci pomohli tím, že aktuální nedostatek zmapujeme a sesbíraná data budeme průběžně předávat odpovědným institucím. Zapojte se do mapování i Vy!

O co  jde?

Mapa roušek je projekt společnosti MeDitorial, která už 15 let oslovuje zdravotníky prostřednictvím svých odborných edukačních portálů proLékaře.cz, proSestru.cz, proLékárníky.cz.

Co je cílem?

Cílem je propojit ordinace praktických lékařů, ambulance specialistů a další zdravotnická zařízení (ZZ) včetně lékáren s vládními institucemi, organizacemi a společnostmi, které zajišťují nebo organizují výrobu a/nebo distribuci potřebného materiálu, a docílit tak bezpečného provozu ZZ a lékáren, aniž by docházelo k ohrožení zdraví zdravotníků a jejich pacientů a k dalšímu šíření COVID-19.

Jak to funguje?

Zdravotnická zařízení či lékárny, které se potýkají s nedostatkem OOPP nebo jiného materiálu, vyplní na stránce mapa-rousek.cz jednoduchý dotazník, v němž uvedou typy a počty prostředků, které jim chybějí. Tato data se vizualizují do mapy ČR, kde se v podobě červeného puntíku zobrazí v místě, kde má ZZ/lékárna sídlo, a současně se propíší do tabulky, která bude kromě počtů chybějího materiálu obsahovat také adresu a emailový kontakt na ZZ/lékárnu. Tato data následně společnost MeDitorial poskytne institucím a společnostem, které se zabývají výrobou či distribucí příslušného materiálu, aby mohly zařízení samy oslovit a domluvit konkrétní pomoc. Jedním z prvních partnerů mapy roušek je společnost Pietro Filipi, která šije a dodává na trh bavlněné roušky. Jednání probíhají i s dalšími výrobci a distributory, jejichž seznam obdrží všichni, kteří vyplní do dotazníku na mapě roušek materiál, který jim chybí.

Co je třeba udělat?

Jste-li zdravotnické zařízení/lékárna a chybí vám materiál:

  • Vyplňte na stránce pro lékaře (prolekare.cz/mapa-rousek) nebo pro sestry (prosestru.cz/mapa-rousek) nebo pro farmaceuty (prolekarniky.cz/mapa-rousek) ve třech jednoduchých krocích do dotazníku chybějící materiál.

  • V případě, že chybějící OOPP obdržíte, nebo naopak dosavadní zásoby spotřebujete, aktualizujte zadané údaje v dotazníku tak, že si ho opět otevřete a údaje v něm upravíte dle aktuálních potřeb.

Pokud už s nějakou organizací/institucí/firmou o dodávce materiálu komunikujete, budeme rádi, když nám dáte vědět, o jakou organizaci/instituci/firmu se jedná, prostřednictvím e-mailu: maparousek@meditorial.cz.

Zkusíme jejich aktivity podpořit a nabídnout spolupráci. 

Jste-li organizace, která může materiál poskytnout:

  • Vyplňte ve třech jednoduchých krocích do dotazníku na mapa-rousek.cz své kontaktní údaje a ze seznamu vyberte materiál, který můžete poskytnout.

  • Na základě vyplněného dotazníku, vás bude kontaktovat Tým MeDitorial, aby s vámi domluvil další postup ohledně zpřístupnění výstupů z mapy roušek ve formátu CSV.

  • Pak už stačí vybrat si v zaslaném CSV seznamu ZZ/lékárny, které potřebují právě vámi nabízený materiál, a oslovit je s konkrétní nabídkou. Vaše nabídka uvedená v dotazníku bude zároveň postoupena zdravotnickým zařízením a lékárnám, kterým nabízené ochranné prostředky chybějí.

Kde se dozvědět víc?

Více informací obdržíte na e-mailu maparousek@meditorial.cz.

Řekněte to ostatním!

Budeme rádi, když o projektu Mapa roušek budete informovat i své kolegy, aby se pomoc co nejdříve dostala těm, kdo ji nejvíc potřebují.

Děkujeme Vám.

Jsme v tom s Vámi!

proLékaře.cz

proSestru.cz

proLékárníky.cz



Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#