#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Největší evropské setkání nad problematikou dekubitů se letos uskuteční v Praze

13. 5. 2022

Dlouho očekávané 22. výroční zasedání Evropského poradního panelu pro dekubity (EPUAP), které muselo být dvakrát odloženo z důvodů pandemie COVID-19, se uskuteční letos v září v Praze. Součástí bohatého dvoudenního programu bude i české sympozium a chybět nebude ani řada workshopů či udílení cen.

Mimořádnou mezinárodní akci by si neměly nechat ujít především sestry, ale ani lékaři a další zdravotníci, kteří se věnují léčbě ran a dekubitů. Konat se bude ve dnech 14.–16. září 2022 v Clarion Congress Hotel Prague ve Vysočanech.

Pokroky a inovace

Hovořit se bude například o etiologii dekubitů a včasné detekci kožního a podkožního poškození, o posledních inovacích a pokročilých intervencích v léčbě dekubitů nebo o efektivních strategiích edukace stran problematiky dekubitů nejen u pacientů, ale i u neformálních pečujících. Zazní také odpovědi na otázky, jakou roli mohou hrát e-Health a big data v prevenci a léčbě dekubitů nebo proč jsou dekubity spojeny s kvalitou péče a bezpečností pacienta.

Chybět samozřejmě nebudou ani prezentace firem. Kromě firemních sympozií a workshopů se vystavovatelé mohou představit na stáncích, které budou umístěny ve dvou výstavních zónách. Firmy, jež by měly zájem využít tuto jedinečnou příležitost, se mohou stále ještě registrovat zde.

Česko a dekubity – jak jsme na tom?

V rámci českého V. sympozia bude představena strategie prevence a léčby dekubitů na národní úrovni, která vznikla v reakci na výzvu EPUAP, a portál Dekubity.eu, kde zájemci najdou veškeré informace týkající se problematiky proleženin.

Kolektiv autorů v čele s prof. PhDr. Andreou Pokornou, Ph.D., přednese sdělení s názvem „Sledování incidence a prevalence dekubitů na národní úrovni – SHNU a jeho rozvoj“ a MUDr. Jan Stryja, Ph.D., seznámí posluchače s českou zkušeností s klinickými doporučenými postupy pro nehojící se rány. Další sdělení pak přiblíží, jak jsou na tom české sestry se znalostmi ve vztahu k monitorování výskytu a prevalence tlakových lézí nebo v diferenciální diagnostice tlakových lézí a inkontinenční dermatitidy v klinické praxi.

Závěr sympozia bude věnován kvalitě života pacientů s nehojící se ránou. Sympozium se bude konat ve středu 14. září 2022 v místnosti Aquarius. Časná registrace je možná do 15. června.

Více informací včetně programu jak českého sympozia, tak celé akce je k dispozici na webu: epuap2022.org

  

redakce proSestru.cz



Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#