#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Úvodní slovo


Vyšlo v časopise: Hojení ran 7, č. Supplementum 1: 0, 2013
Kategorie: Úvodní slovo

Vážené kolegyně, vážení kolegové, milí přátelé hojení ran,


je mi velkou ctí, že Vás mohu pozvat jménem svým i jménem organizačního výboru na V. ročník konference RANDE 2013, která se uskuteční ve dnech 6.–7. června 2013 v Hotelu Vitality ve Vendryni, nedaleko Třince. Od našeho prvního setkání v roce 2007 uběhlo již téměř 6 let, za které doznala medicína i celá naše společnost řadu změn. Potřeba vzájemných setkání a výměny zkušeností ale přetrvávají i nadále.

Společným mottem letošního kongresu je myšlenka „Léčba ran krizi navzdory“. Ekonomická krize v posledních letech negativně zasáhla všechny země Evropské unie. Zatímco politici diskutují o příčinách a vlivu na náš život, zdravotníci jsou postaveni před daleko prozaičtější problémy, které s sebou přináší každodenní práce s nemocnými. Na letošní konferenci bychom rádi poukázali na potřebu meziprofesní a mezioborové spolupráce v léčbě ran, která je zaměřena na klienta jako celek. Naše geografická poloha v severovýchodním cípu České republiky nás pak přímo vybízí k tomu, abychom své zkušenosti sdíleli spolu s kolegy z Polska a Slovenska.

Protože v diskusi je důležitý názor každého, dostanou účastníci možnost interaktivně se do ní zapojit s využitím hlasovacích zařízení. Další letošní novinkou jsou dva interaktivní workshopy zaměřené na principy odlehčení chodidla a metody débridementu ran. Účastníci si na nich budou moci doslova osahat nástroje a přístroje, bez kterých bychom se v praxi při ošetřování pacientů s ránou neobešli. Mezi hlavní témata konference patří: syndrom diabetické nohy, novinky v podtlakové terapii ran, ranná infekce, nehojící se rány u pacientů ve stáří, zkušenosti z domácí péče a problematika dekubitů. Program kongresu bude také obohacen o komentované záznamy zákroků z operačního a radiointervenčního sálu Nemocnice Podlesí a.s.

Sám dobře vím, že péče o nemocné je náročný a vyčerpávající proces, který každého z nás stojí spoustu energie. Někdy se tak dostáváme až na samotný pokraj našich sil. Pokud se vám v prostředí příjemného hotelového komplexu s možností relaxace těla i ducha podaří nalézt ztracenou rovnováhu a doplnit si odborné poznatky i životní energii, budeme vědět, že vaše účast na setkání nebyla zbytečná.

Těším se na společné setkání s Vámi na této prestižní akci, kterou pořádá Nemocnice Podlesí a.s. spolu se Vzdělávacím institutem Agel, Českou společností pro léčbu rány, Spolkem lékařů v Třinci ČLS JEP a městem Třinec. Na tomto místě bych rád poděkoval nakladatelství GEUM, které se ujalo role vydavatele Sborníku abstrakt přednášek. Můj dík patří také všem partnerům a sponzorům, kteří se rozhodli konferenci podpořit.

Na shledanou v Třinci.

MUDr. Jan Stryja

Prezident kongresu RANDE 2013


Štítky
Chirurgie všeobecná Sestra Domácí péče
Článek Program

Článek vyšel v časopise

Hojení ran

Číslo Supplementum 1

2013 Číslo Supplementum 1
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Problematika pacienta s dentinovou hypersenzitivitou
nový kurz
Autoři: MDDr. Diana Kovářová

Příběh jedlé sody
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Antiseptika a prevence ve stomatologii
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Snímatelné zubní náhrady a fixační krémy
Autoři: doc. MUDr. Hana Hubálková, Ph.D.

White paper - jak vidíme optimální péči o zubní náhrady
Autoři: MUDr. Jindřich Charvát, CSc.

Všechny kurzy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#